Lukácsi Zsófia üzente 14 éve

Tudom,hogy ez nem erre a cikkre szól, de ha valakit érdekel és szüksége van egy fürdető kád elektromos kiemelőre az 50.000-ért van eladó:Mobil:06-70-417-3539 érdeklődhet. További nagyon szép hétvégét és Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.Üdv: L. Zsófia

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Ezért kell róla beszélni legalább itt. Nekem is ugy irnak üzenetekben erről a témáról mintha soha nem hallottak volna róla, sokan felháborodnak sokan kikérik maguknak és sokan egyet is értenek.
Kérlek nézzetek be ebbe a klubba http://celkeresztben.network.hu/. Itt a szegénységet állítottam célpontba és ez a cikk is fennt van Szóljatok hozzá bármely témához, mert "néma gyereknek az anyja sem érti a szavát." Ismeritek ezt a szólás mondást ugye.?

Válasz

Gra Gabriella üzente 14 éve

A valóságban nem szabad beszélni erről a kérdésről....Vaj miért?....A tény az tény marad.
Diszkrimináció már az, ha a "magyarnak" beszólnak!
Van egy falu /nem nevezem meg... és olyan mondta,aki ott él, s elmondta nekem,hogyan élnek és mit tesznek az ottani példamutató emberek/a lényege az, ahol már csak lopnak és értékesítenek...és már megszokásból is teszik...Az a híres személy arra, aki egy véletlenül is arra járó autót kifosztott és szétszedett elemeire, aztán beborította az árokba....Megállni ott nem szabad. Már az egész falu lop...nem maguktól másoktól.
Ott eladni egy lakást szinte pár forintért lehet...pont emiatt is!
Menekülne az ott élők raja, de a kiutat nem taéálja.

Szankció kellene.Példamutató!!!!!!!!!!!!!!
A valóságban csapda, mert nincs ember,a ki odafenn se lopna közpénzt,
akkor mit várunk idelent????????

Válasz

Nagy Ildikó üzente 14 éve

Hát ez ledöbbentett... nagy gondok vannak mindenhol a törvénykezésben. Sajnos itt, Romániában is. Mindenhol a cigányságot védik, az adófizetők pénzén élősködnek, nem dolgoznak, mert megszokták a segélyeket (félreértés ne essék, nem azokról a roma származású egyénekről van szó, akik becsületes úton szerzik meg a mindennapi kenyeret).
Sajnos én többször is "megjártam" a cigányokkal: egyszer egy kis kolduló kölyök leköpött, mert nem adtam neki pénzt, a buszon letámadtak - mondhatni molesztáltak... és ha feljelentettem volna, vajon lett volna tanú ellenük?... tény és való: az emberek félnek tőlük, mert a törvény annyira védi őket, hogy közben megfeledkezik a mi védelmünkről:(
Nem vagyok rasszista, csupán csak nem tudom tisztelni az olyan embert, aki munkaképes és nem dolgozik, hanem simán megél az én adómból.:(

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Igen, István, hogy ilyen témát fel lehet vetni,hogy ilyen dolgok megtörténhetnek, ez a rendszer hibája.Nagy-nagy hibája!Tehát amiket írt, közvetve idevalók.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Látszólag nem az itteni témához szóltam hozzá, de sajnos amiket írtam, azok összefüggésben vannak vele!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

És a rendőrséget is meg kell erősíteni tisztességes hivatásukat szerető és ahhoz értő rendőrökkel, rendes életpálya-modellt biztosítva számukra! Minap is álltam piros lámpa előtt autómmal egy útkereszteződésben. Velem szemben egy rendőrségi autó állt. A rendőrök orra előtt - egy alapáron 27 milliós Lexus - vezetője elképesztő módon sorozatos szabálytalanságokkal súlyosan veszélyeztetve a közlekedésbiztonságot csapott át az útkereszteződésben és a rendőrök erre semmit se tettek! Micsoda dolog ez?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az egyértelmű jog-gyakorlat része kell az is legyen, hogy 3 egyforma ügyben ne lehessen 3 különféle döntés! Ne legyen ugyanolyan ügyeknek különféle elbírálása! Ne lehessen az, hogy a gazdagok megússzák ugyanazt az "elkövetést", mert jobb ügyvédjük van! Tisztességes bizonyítási eljárás legyen, ami alapján egyértelmű joggyakorlás működjön! Micsoda dolog ez a politikusi mentelmi jog is! Ezt is a jogászmaffia találta ki önmaguknak! Már engedtessék meg, de én és sokan mások tisztességes gondolkodású köznapi emberek törvénytisztelőn élünk és egy politikusnak még inkább példát kéne mutatni a társadalom felé! Nekik miért okoz nehézséget a tisztességes emberi magatartás, a hazafiság, stb. amikre felesküdtek, de valójában ...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztességes Alkotmányra, kevés számú, egyértelmű, közérthető és betartott törvényekre, szabályzókra lenne szükség! Egyértelmű, ahol nincsennek "kiskapuk". Közérthető, ahol egyszerű emberek is megértik! Betartott, ami "betart" a következmények nélkül gondolkodóknak, cselekvőknek! A jogászoknak ezek megalkotása és működtetése lenne a dolguk! Ehelyett a káoszt, fertőt és fellazulást okozták! Jogászmaffia irányítja az országot! Meg lehet nézni a politika teli van velük, improduktív, de a társadalomban kiemelkedő életszínvonalat maguknak kisajátító jogászokból! Nekik az érdekük az, hogy a joggyakorlat csak kisajátítottan az övék legyen, átlagember azt meg ne érthesse, ne lehessen közérthető, követhető és ezek segítségével is magukhoz vonhassák a társadalom irányítását a saját jólétük érdekében! A helyes politika az lenne, ha tisztességes produktív gondolkodású emberekkel lenne teli! Ma olyan emberek mennek politikusnak, akik nem akarnak dolgozni és a társadalmat kihasználva, annak vagyonát egyszerűen maguk részére kisajátítva, az embereket megvezetve (becsapva), (önkényesen) irányítva jól élni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Félreértés ne essék, nem a magatehetetlen, hátrányos helyzetű fogyatékosok és krónikus betegekre értettem az írásom, hanem azokra a munkaképes ügyeskedőkre, akik nem tisztességes módon érvényesülnek a rendes emberek rovására! Egy jól működő társadalom a hátrányos helyzetű embertársainak is emberi létet tud biztosítani! Mint egy nagy család, ahol a betegek, idősek is jól megférnek a fiatalok és családfenntartók között és ahol mindenki megtalálja a saját helyét!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Lehet, hogy sokan antidemokratikusnak, antiliberálisnak gondolnak az írásaimból, de azért az mégse mehet(ne) ebben az országban, hogy a tisztességes, dolgozó, vagy dolgozni akaró emberek rovására az "ügyeskedők" érvényesüljenek ebben az országban! Mégse kellene tűrni azt, hogy akik valódi értékeket akarnak teremteni, akik munkából, tisztességből szeretnének érvényesülni, azoktól elvegyék a lehetőségeiket, álmaikat a boldogulásra, azokat kihasználják, sanyargassák a tisztességtelenek előnyére!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A teljes médiát is át kellene alakítani! Ami most van rossz üzenetet és nem értéket közvetít a társadalom felé, hitelesség, kiegyensúlyozottság hiánya jellemzi és nagy szerepe van az erkölcsi fertő létrehozásában, a gátlások fellazításában! Nekem ebben is lenne elgondolásom, a hogyan-t illetően! A nézőszámra hivatkozás legtöbb esetben a társadalmi hülyítés legitimitációját jelenti!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A romakérdés csak egy az ország megoldandó bajai közül és ne feledjük mi, idősebbek, hogy a Kádár-korszakban is volt romaprobléma! A bajok felerősödését az 1989 óta elindult kedvezőtlen folyamatokban látom! Valójában a "Kádár-rendszer" becsődölt és nem rendszerváltó demokraták voltak, hanem olyanok, akik 20 éve ügyesen észrevették a lehetőségeket, mivel "tűzközelben" is voltak és helyzetbe hozták magukat az elkövetkező évekre! Ezek indították el az erkölcsi és egyéb fellazulásokat és nem tettek jószerivel semmit azért, hogy az elkövetkező 20 évben a megváltozott helyzetre az országot felkészítsék, helyes pályára állítsák! Számukra az anarchikus és fellazult állapotok az ideálisak, a tisztességes szemléletmód és joggyakorlat helyett a ügyeskedéseké, a következmény-nélküliségé, mert ebben a zavaros helyzetben tudtak profitálni, mehetett végbe az ország vagyonának kiárusítása, a hazaárulás legkülönfélébb formái! A romaság helyzetváltoztatása, az "elharlemesedés" is ennek következménye. A romák gátlásaikban felszabadultak, perspektívájuk sokuknak nincs, egy részük ügyeskedésből, stb. meggazdagodott, nem kívánatos mintát szolgáltatva a többi "könnyű" boldogulást igénylő romának! A vajdarendszer valójában nem működik, nem tölti be azt a szerepet, amit sokan szerettek volna! Fertő a köbön, ez van!

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Én is ,Aranka, az a baj, nem tudom, létrehozzák-e a megoldást erre az áldatlan helyzetre.

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Drága Mosolykövet miért írod ezt?A párodat max. a származása köti e szóhoz. Magasan nem ugyanaz. S ezt Te is jól tudod!
Én az olyan embert, aki beilleszkedett ebbe a társadalomba, soha nem nevezem c...-nek, mert az egyszerűen magyar ember. S nem csak én vagyok így vele. Azt a réteget nevezzük így, aki csak a tej fölét akarja leszedegetni.Tudod Te, mire gondolok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mária!
Nagyon szomorú vagyok attól,amit magam körül látok!

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

Aranka, senki sem KIZÁRÓLAG a romákra gondol, nem minden tanárverést romák csináltak pl. nem csak ők bűnöznek, de nagy számban azért elég agresszívak...Gondoljunk Olaszliszkára, meg a sok megfélemlített emberre, akik beszorultak az utcában romák közé, és segítségük szál se. A rendőrség tehetetlen, meg van kötve a keze.Mikor a TV-ben ilyen eseteket lát az ember, azért elkezd félni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem csak a romákra gondolok!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Véleményem szerint,olyan nagy a baj,hogy ez már szinte megoldhatatlan!
Hal helyett,halászni kellett volna megtanítani őket!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nekem az a véleményem, hogy a romakérdést "belülről" kellene megoldani, a romáknak saját maguk között kellene rendet teremteni a tisztességes romák érdekében is, csak sajnos olyan vezetőik vannak, akik nem ezt teszik!
Másrészt nem csak romaprobléma létezik ebben az országban, hanem mindannyian tudjuk, komoly gondoktól terhes az ország! "Fejétől bűzlik a hal", a politikusaink bűne az az állapot, amibe ez az ország került! Ma sincs egyetlen korrekt, tisztességes politikai párt, erő sem, ami valóban ki tudná vezetni az országot az ingoványból (gazdasági és erkölcsi fertőből) úgy ahogy kellene! Szemfényvesztés folyik itt és nekem semmi reményérzetem nincs!

Válasz

Máté Tóth Mária üzente 14 éve

A pedagógus valószínűleg a saját tapasztalatait "élményeit" írta le,szerintem szívesebben írt volna csupa jót, kedveset a munkájáról!
Gondolom, nem is ő az egyetlen, aki ilyeneket él át nap mint nap, Hogy kezelhetetlenek, agresszívak a gyerekek, és a felnőttek is.
Sajnos pont ezeknek a renitenseknek van akkora öntudatuk, olyan lehengerlő "modoruk, s annyira ismerik a jogaikat /kötelességüket annál kevésbé/ hogy örök probléma velük az élet.
Hogy ezek rasszista kijelentések lennének? Ki kellene próbálni ilyen helyzeteket, utána megkérdezném, mit érzett akkor, mikor bandában szórakoztak vele , és tehetetlen volt.
Sokat járok romalakta területeken, bizony egy részük ,főleg csoportosan nagyon el tud szállni, értsd ezt már az óvodáskorúakra is.
A levélíró hozzátette, nem mindenkire vonatkozik csak némelyekre. Ezt ki kellett volna olvasni a soraiból.
Szóval ez a hatalmas öntudatra ébredése egy csoportnak máshogy is létrejöhetne!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Kedves hozzászólók. Ezt a levelet én csak kaptam ide feltettem, hogy lássák ilyen is van. Sajnos az én tapasztalatom egyezik a pedagógus levelében leirtakkal, Itt valószinű olyan iskoláról van szó ahol többségben vannak a cigánygyermekek és az is valószinű, hogy falusi iskola ahol a lakosság többsége cigányszármazású.
Nos arról nincs szó, hogy minden cigány származású gyermek ilyen, de Ő van az iskolában és a tapasztalatait irta meg.
Abban egyetértek, hogy neveletlenek és a jó modor messze elkerüli némelyüket. A munkahelyemre kerékárral járok. Az uton sokszor találkozom ilyen gyerekekkel, akik kisebb csoportokban elfoglalják az egész uttestet és bizony nekem az idős nőnek kell leszállnom a kerékpárról, hogy nehogy fellökjenek és tovább tudjak haladni. Persze ez igaz a cigányszármazású felnőttekre is. Hangoskodnak, ordibálnak, tolakodnak és eszükbe sincs udvariasnak lenni. Tudnák még sok hasonló esetről irni, pl: orvosnál önkormányzatnál stb ahol néhány percet várni kellenne ahhoz, hogy ügyüket el tudják intézni, bizony nem tudnak várni. Ahogy odaérnek már mennek is be az ajtón és ha valaki szólni mer még pimaszul válaszolnak vissza.
Nos nem cigányszármazású egyénekkel nem volt ilyen tapasztalatom
Azért mert ezeket az eseteket leirtam , az nem jelenti azt hogy minden cigányszármazású ember ilyen. A munkahelyemen nagyon sok szorgalmas, és becsületesen dolgozó munkatársam is van akik szintén elitélik a fenti módon viselkedőket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A férjem s az öccse hivatásos katonák lettek,repülőgépszerelők a kishúguk tanítónő bizony ilyen nincs és érinti a családunkat is ez a szomorúság...26 éves korában már Veszprém Városért aranyérdemérmet kapott a férjem a munkájáért de szinte első perctől fogva cikizték,"jópofiztak"származásával a kollégáik...A sógorom érzékenyebb Ő ezért levetette a hivatásos mundért...Hogyan írhat egy pedagógus ilyet?????

Válasz

Kozák László üzente 14 éve

Tisztelt tanárnö, értem a problémáját, és egy két dologban igaza, is van, sok cigány, nagyon rossz modorú, és bünözö, is, hiszen engem, is loptak meg már utcán cigányok, pedig én, is az vagyok, és még mozgássérült, is, szoval egyetértek ebben, de abban nem, hogy minden cigány ilyen, és bban sem, hogy. az iskolában, csak a cigány gyerekek verik a magyarokat, mert olvastam arról, is, hogy a magyar gyerekek verték egymást, söt a cigányokat, is, és általában, a magyarok vannak töbségben, hisz azért modják a cigányokra, hogy kisebbség, és még annyit, hogy alegtöbb bünözést a magyarok csinálják, követik el, ök rabolnak bankokat, meg ilyenek, csak ennyit akartam, és nem azért mert pártolom a cigányokat, egyáltalán nem.

Válasz