Lőrincz Erzsébet üzente 14 éve

Teljesen egyet értek Önnel Doktor Úr!

Válasz

Lőrincz Erzsébet üzente 14 éve

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében.

Nagy tisztelője vagyok Ferge Zsuzsának, de azt azért el kellett volna ismernie, hogy ezt a válságot nem a gyermekek, fogyatékosok és idősek idézték elő. Hanem az elmúlt 20 évben "nagyjaink" iszonyú és fékezhetetlen kapzsisága.
Válságban, hogy lehet egy amúgy is leszakadt rétegtől MINDEN-t elvenni? Hogy lehet válságban 100 milliós végkielégítéseket osztogatni az adófizetők pénzéből?

Erre kérem az arra illetékes válaszát!!

Válasz

Lőrincz Erzsébet üzente 14 éve

Azt gondolom, hogy a megszorítást "nagyjainknak" Önmagukon kellene kezdeni és nem azokon Akik a társadalom legszegényebb rétegéhez tartoznak egyébként is!!!
Ettől és ehhez hasonlóaktól hiteltelen az egész Kormány és az összes politikus!

Válasz

Zámbó Istvánné üzente 14 éve

Valóban nem a fogyatékos embereken kellett volna kezdeni a drasztikus megszorításokat, hiszen ők eddig is küzdelmes életet éltek.Inkább a milliós fizetéssel rendelkező vezetöknek kellene drasztikusan csökkkenteni a fizetésüket és mi az, hogy préniumot kapnak?! Náluk nincs válság?Tölük lehetne mit megvonni, mert van miből, de a Fogyatékkal élőktől a létezés alapfeltételét is elakarják venni!Gondolkodjanak el ezen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"nem demokratikus módon (csalással, előre megírt forgatókönyvű választási színjátékokkal, választási manipulációkkal) kerültek hatalomba,"
###mármint a civil szervezetek élére, a történet másik fele, hogy a fidesz beemelte őket a legfelső politikába és most már végképpen megtámadhatatlanok, őskövületek! Így járunk, amikor a politika így avatkozik be és oylan vezetőink vannak, akik többre tartják egyéni hazsnukat, karrierjüket a valós érdekképviseletnél és minőségi írányításnál!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ne feledkezzünk meg a fogyatékos civil szervezeti vezetőkről élükön a fidesz EP-képviselővel: nem demokratikus módon (csalással, előre megírt forgatókönyvű választási színjátékokkal, választási manipulációkkal) kerültek hatalomba, szűk csoport választotta meg őket, akik érdekeit képviselik, az igen túlnyomó többség fogyatékkal élőket nem. Mégis mikor kiállnak azt harsogják ennyi százezer és millió fogyatékkal élöt képviselnek (ki hatalmazta fel erre őket?), valójában egy kis csoport érdekeit, akik oltárra emelik őket mindig és csak ezeknek lehet beleszólásuk, jkapnak támogatásokat, többségnek nulla! Ezek kollaboránsok a politikai hatalommal!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Minőségi államvezetésre lenne szükség és ezt olyan vezetők, akik nem komoly tehetség útján, hanem ügyeskedéssel jutnak pénzhez, hatalomhoz, azok erre képtelenek! Akiknek a saját zsebük az érdeke és az köti le idejüket és gondolataikat is és nem szeretik ezt a Nemzetet, azok erre képtelenek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A választópolgárok (kivéve a jól megfizetett, vagy érdekeltté tett párthű személyeket) nem valamire, hanem valami ellen adják le voksukat! Érdekes lenne egy olyan választási szisztéma a mai pártok kapcsán, hogy nem csak arra lehet szavazni kiket akarunk, hanem arra is kiket nem látnánk szívesen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ferge Zsuzsa régóta képben van, egyetemi tanárként oktat, állandóan kormányközeli helyen van, kitüntetik, stb. még sincs megoldva a magyarországi helyzet! Mert ezt nem a jogászoknak és szociológusoknak kell megoldani, eddig is képtelenek voltak rá és nem azoknak, akik az életet csak újságból ismerik és nem azoknak, akiknek nincs benne semmi érdekük és nem azoknak, akik nem szeretik ezt a nemzetet!

Át kellene gondolni, hogy az állam elméleti és gyakorlati működése/működtetése összhangban van-e, jól dolgoztak-e a jogászok?

Valóban érvényesül-e a demokrácia, vagy csak színlelt az egész?
Valóban mindenki számára adottak a demokratikus jogok gyakorlása, vagy álszent az egész elmélet és gyakorlat?

Az a baj a jogászaink nem szeretik ezt a Nemzetet!

Ez a legrosszabb! A kénytelen-kelletlenül a választási szisztéma és demokráciaellenes gyakorlat során megválasztott vezetőink nem szeretik ezt a Nemzetet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem tűzoltásokra van szükség, hanem tűzbiztonságra! Nem az agyonfoltozott szétmállott gatyát kell állandóan újrafoltozni, hanem új gatyát varni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az hogy minden évben eljátszák ezt és csak toldozgatás-foltozgatást végeznek irreálisan rossz költséghatékonysággal, az nem lesz megoldás!
"Ki kell söpörni az egész padlást és kijavítani a beázott tetőt!"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A körülményekhez mindenkinek alkalmazkodnia kell! A sorstársaktól várnám el a legkevésbé alkalmazkodást, hiszen ők(mi) ezt nehezen tudjuk megtenni, de az őket (bennünket) érintő foglalkoztatás-politikát (ami nem az), azt meg kell tisztességesen, értőn, megfelelően reformálni, hogy közben ne okozzon törést a fogyatékkal élők számára és megoldást adjon a munkanélkili fogyatékkal élőknek is!!! Most is leveleztem egy fiatalemberrel, aki jóravaló, tehetséges és sok mindenre alkalmas fiatalember, mindössze kari hiánya van, ami nem észrevehető szinte és már lakóhely változtatásra is hajlandó lenne, ha lenne munkája! Ki tőrödik vele?
"Ki kell söpörni a padlást és kijavítani a tetőt"!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Kovács Istvánné Mária Magdolna!
Azzal, hogy ugyanazt a hírt többféle net újságból idemásolja, most az volt a célja, hogy elnyomja azt a véleményt, amiket én ideírtam? Mert annyira idétlen hülyék nem vagyunk mi sem, mások sem, az Ön kedves politikus elvbarátai sem! Hiszen ők hivatalból megkapnak minden újságot, jelzést és tudnak róla! Minek ez a cirkusz? Bár ez a Te klubod. A Ferge Zsuzsa is mindig kormányközeli személy volt! Minek ez a szemfényvesztés? Nem a kormányt védem és nem a jól megfizetett foglalkoztatókat (személyeket, nem fogyatékos vezetőket), hanem a foglalkoztatott és nem foglalkoztatott, kihasznált sorstársaimat és az ország valós érdekeit. Itt nagy tévedések vannak! Nem a sorstársakat kell kizavarni az utcára és a piaci farkastörvények közé, hanem tisztességes foglalkoztatás-politikát és alkalmas vezetőket az élére! Az alkalmasság pedig összetett dolog, nem csak a vezetési tehetséget jelenti, hanem emberileg is alkalmasságot!
Üdvözlettel: István

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Népszava Online - Belpolitika 2009.09.21. | 22:15:40

Ferge Zsuzsa: változtasson a kormány a tervezett megszorításokon

Nyomatékos igény


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.

A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.

MTI

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

MTV Híradó

Ferge Zsuzsa: a szegények, a munkanélküliek eleve vesztésre állnak
2009. szeptember 21. 22:01


A szociológus a miniszterelnöknek írt levelében azt kérte, változtasson a kormány a tervezett megszorításokon.
Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.
A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta a szociológus.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.

Forrás: hirado.hu/MTI

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Hírextra.hu
2009. szeptember 21. hétfő 23:15 - HírExtra

Változtatna a megszorításokon a szociológus

Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.

A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.


Forrás: MTI

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Piac&Profit - Társadalom
2009. Szeptember 22. 13:20 | MTI

"Nyomatékos igényt" kapott Bajnai


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.
A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.
Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.
A következmények beláthatatlanok
A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Gong Rádió - Belföld
2009. szeptember 21. hétfő

Ferge Zsuzsa: változtasson a kormány a tervezett megszorításokon


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében. "A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében.
Megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs. A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.



(MTI)

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

METROPOL.HU
MTI | 2009-09-21 21:51


Ferge: változtatni kell a tervezett megszorításokon


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg „nyomatékos igényt” Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

„A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít” - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este levelében, megjegyezve, hogy „eleve vesztésre állnak” a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.

A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta. Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele „bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony” - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Gondola
09. szept.22.

Ferge Zsuzsa: változtasson a kormány a tervezett megszorításokon


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében. "A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében. Megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs. A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.



MTI | 2009. szeptember 21. 21:52

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

FIGYELŐNET
2009. szept. 22. kedd

Ferge Zsuzsa enyhítené a kormány szorítását


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesítettek normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.



"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a levelében, megjegyezve, hogy „eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.



A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.


Beláthatatlan következmények


Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések – tette hozzá.



A két intézkedés módosításának ellentétele „bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.


Koncentráltan


A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.

2009. szeptember 21. 22:02 | FN.hu, MTI

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

FIDESZ.Hu / Hírek
2009. szeptember 22., 00:27

Ferge Zsuzsa levelét megírta


"Eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.



A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő.

Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett nyílt levelet Ferge Zsuzsa szociológus.
(MTI)

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Stop. Propeller
2009. szeptember 22.

"Nyomatékos igényt" fogalmazott meg Bajnainak Ferge Zsuzsa


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.

A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.



Forrás: MTI

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Hírstart


"Nyomatékos igényt" kapott Bajnai
Piac és Profit Tegnap 13:20 Gazdaság
Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MT…

Ferge Bajnainak: beláthatatlan következmények – búcsú a gyermekszegénység elleni programtól?
Gondola.hu Tegnap 07:54 Belföld
"A csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat” – írta a szociólogus a miniszterelnöknek. Ha kell, vegyenek el a közmunkaprogramból...

Változtatna a megszorításokon a szociológus
HírExtra 09.09.21 23:15 Belföld
Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus.

Beláthatatlan következmények – Ferge Zsuzsa nyomatékos kérése Bajnaihoz
MNO 09.09.21 22:26 Belföld
Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét – fogalmazott meg „nyomatékos igényt” Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA…
Ferge Zsuzsa: változtasson a kormány a tervezett megszorításokon
Népszava 09.09.21 22:15 Belföld

Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA T…


Ferge Zsuzsa enyhítené a kormány szorítását
FN.hu 09.09.21 22:02 Belföld
Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesítettek normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg „nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az M…

Ferge Zsusza: a szegények, a munkanélküliek eleve vesztésre állnak
Híradó 09.09.21 22:01 Belföld
A szociológus a miniszterelnöknek írt levelében azt kérte, változtasson a kormány a tervezett megszorításokon


"Nyomatékos igényt" fogalmazott meg Bajnainak Ferge Zsuzsa
Stop 09.09.21 21:59 Belföld
Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA T…

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Magyar Nemzet Online

Beláthatatlan következmények – Ferge Zsuzsa nyomatékos kérése Bajnaihoz
2009. szeptember 22. 00:26

MNO

Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét – fogalmazott meg „nyomatékos igényt” Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.
„A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít” – írta Ferge Zsuzsa a hétfő este az MTI-hez is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy „eleve vesztésre állnak” a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.



A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő – írta. Még az azonos veszteségek – például a családi pótlék értékvesztése – sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések – tette hozzá.



A két intézkedés módosításának ellentétele „bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony” – fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.



A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat – írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.

(MTI)

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

MONITOR Magazin
2009. szeptember 22.

Ferge Zsuzsa: változtasson a kormány a tervezett megszorításokon

"A csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat” – írta a szociólogus a miniszterelnöknek. Ha kell, vegyenek el a közmunkaprogramból...

Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - írta Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - állítja Ferge: "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.

A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő. Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa. Mti

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Hírmutató

Ferge Zsuzsa enyhítené a kormány szorítását


Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesítettek normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.

2009. szeptember 21. 22:02

A cikk folytatása... FigyelőNet



Kapcsolódó hírek:
Változtatna a megszorításokon a szociológus [HírExtra] szept. 21. 23:15
Beláthatatlan következmények Ferge Zsuzsa nyomatékos kérése Bajnaihoz [Magyar Nemzet Online] szept. 21. 22:26
Ferge Zsuzsa: változtasson a kormány a tervezett megszorításokon [Népszava] szept. 21. 22:15
Ferge Zsuzsa enyhítené a kormány szorítását [FigyelőNet] szept. 21. 22:02
"Nyomatékos igényt" fogalmazott meg Bajnainak Ferge Zsuzsa [STOP ] szept. 21. 21:59
Ferge: enyhíteni kell a tervezett megszorításokon [Metropol] szept. 21. 21:5

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Gazdasági Rádió
MTI, Gazdasági Rádió, 2009. szeptember 22. 06:24

Ferge odaszólt Bajnainak - a szegények "eleve vesztésre állnak"



Ne csökkentsék a tervezett módon a fogyatékosok nappali intézményeiben elhelyezett és ingyenes intézményi étkeztetésben részesített társaik normatíváját, és ne vezessék be az egy család, egy munkanélküli ellátás elvét - fogalmazott meg "nyomatékos igényt" Bajnai Gordon miniszterelnökhöz intézett levelében Ferge Zsuzsa szociológus, az MTA Társadalomkutató Központjának gyermekszegénység elleni programja nevében.


"A válság az válság. Tudjuk, hogy baj van. A költségvetési kényszert is értjük. És természetes, hogy nagyon sok vesztese lesz a források csökkenésének. Ez ellen nincs mit tenni. A kérdés az, hogy ki miből mennyit veszít" - írta Ferge Zsuzsa a hétfő este a távirati irodához is eljuttatott levelében, megjegyezve, hogy "eleve vesztésre állnak" a kormányzati intézkedések elleni fellépésben a szegények, segélyezettek, munkanélküliek, akiknek semmilyen fegyverük nincs.

A legfontosabb, hogy mi történik a gyerekekkel. Az ő korai rossz sorsuk a továbbiakban visszafordíthatatlan károsodásokat okoz nekik is, de az egész társadalom számára is, márpedig Magyarországon a gyerekszegénység, ezen belül a mélyszegénység nő - írta.

Még az azonos veszteségek - például a családi pótlék értékvesztése - sem érintik egyformán az eddig viszonylag kiegyensúlyozottan és a már léthatáron vagy az alatt élőket. De a következmények beláthatatlanok, ha az utóbbiakat még külön is károsítják kormányzati döntések - tette hozzá.

A két intézkedés módosításának ellentétele "bármi lehet, akár azon közmunkákra tervezett növekmény csökkentése is, amelyeknek társadalmi és gazdasági hatékonysága minden információ szerint rendkívül alacsony" - fogalmaz, annak a véleményének adva hangot, hogy a bírált intézkedések hatására az eddig is rosszul ellátott gyermekek helyzete tovább fog romlani, és létszámuk is emelkedik majd.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségekben, településeken, ahol eddig is halmozódtak a hiányok, különösen erősen, koncentráltan fognak megjelenni a kedvezőtlen hatások, erősítve a települések közötti szakadékokat. Mindemellett a csökkenő társadalmi szolidaritás légkörében a nyomorban élők megfosztása utolsó erőforrásaiktól beláthatatlan társadalmi és politikai következményekkel járhat - írta a kormányfőnek Ferge Zsuzsa.

Válasz