Pinczés Beáta üzente 14 éve

Az én véleményem az, hogy szerintem is nagyon fontos dolog lenne a fogyatékkal élő emberek segítése és felkarolása.
Sajnos az állam nem nagyon foglalkozik ezzel a témával.
Nem hogy segítene, hanem inkább háttérbe szorítja ezt a problémát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A többi sorstársamtól pedig itt, akivel nem voltam kapcsolatban és lehet nem is leszek, elköszönök szépen! A legjobbakat kívánom nekik, őszintén!
István

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Fenyves Margit!
Ha rám értette a doktorátusos szövegét, nyugodtan sértegethet! Önt minősíti! Én csak egy egyszerű hallásfogyatékos vagyok, soha nem voltam pozícióban, nem tőlem függnek a dolgok, nem én miattam vannak sokan rossz helyzetben! Higgye el rosszindulatú sem vagyok és én se vagyok hiba nélkül! Amúgy nem is igazán értem Önt! e nyugodtan sértegessen, ha ez Önt boldogítja és ebben látja élete problémái megoldását!
Amúgy pedig sértegető szavai önmagukban állnak, nem magyaráz és nem fejti ki, miért gondolja így!
Másrészt gyorsan írok, stb. és ezért is sok helyesírási hiba!
Harmadrészt pedig írtam, ha figyelmesen olvasta volna, hogy a hallásfogyatékosoknál van kifejezés probléma, sokan nem tudnak jól, helyesen írni, kifejezni magukat! s pont ezért is félnek megnyilatkozni, félnek az olyanoktól, mint Ön, aki kineveti, kigúnyolja,sértegetni tudja csak őket! Mit vár akkor Ön másoktól saját magára megértést, ha ilyen?!?
Amúgy pedig igenis büszke vagyok arra, hogy gyakorlatilag siketként elég sok iskolát el tudtam végezni és higgye el nem adták ingyen! És én még abban a világban tanultam, amikor még annyira se figyeltek egy fogyatékosra, mint ma és ma is igen kevés diplomás hallásfogyatékos van!
Egyik egyetemi tanárom pl. nem bírta elviselni azt, hogy nem mentem előadására, mert semmit sem értettem ott és könyvből tanultam inkább!
De ha nagyon belém erőlteti, akkor elkezdem magam szégyellni és bocsánatot kérek, hogy doktor vagyok.
De higgye el, nem én vagyok az Ön természetes ellensége!
És ha gondolja, akkor osztogasson Ön itt nekem észt, emberséget! Szívesen tanulok a jobbtól és remélem, van Önben annyi emberség, hogy megtanít rá!!
Sorstársi üdvözlettel: István

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

A fogyatékossággal élő emberek kézügyessége, kitartása és kreativitása példa értékű, és könnyebb munkafolyamatokra betaníthatók. Teljesítményük az átlagosnál kevesebb fogyatékosságuk miatt, és csak védett munkahelyen tudnak dolgozni szociális munkások és terápiás szakemberek segítségével.
Olyasmi készülődik, amire még nem volt példa Magyarországon: a fogyatékos emberek azért sztrájkolhatnak és demonstrálhatnak majd, hogy munkahelyük megmaradjon.

Válasz

Fenyvesi Margit üzente 14 éve

Kedves Aranka!
Nem szándékozom senkit bántani. Nem jó, ha mindannyian hallgatunk, de legalább olyan rossz, ha egy valaki háborog mindenért, pedig sokan vagyunk érdekeltek!

Válasz

Fenyvesi Margit üzente 14 éve

Kedves Dr. Hendrik István!
A doktorátushoz úgy látom sem észt, sem emberséget, sem helyesírási képességet nem osztogattak. Pedig ez is fogyatékosság! Csak ezeket pótolni lehetne, egy kis akarattal! A mi fogyatékaink viszont maradnak!

Válasz

Fenyvesi Margit üzente 14 éve

Háromszorosan is súlytanak a megszorítások! Fogyatékos dolgozó vagyok, rokkant nyugdíjas, gyermekét egyedül nevelő anya. Mindhárom esetben csak a megszorítások. Szép fiú ez a Bajnai, de még ő is járhat ilyen cipőben. Vajon eszébe jut, hogy senkinek az egészsége, keze, lába , szeme, stb. nincs biztonságban. A baj nem válogat!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az alantiakkal kinek van véleménye?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ki fog itt végre az asztalra csapni és kimondani, mi itt a valódi probléma és megoldás? Mikor lesz már vége a hazudozásoknak?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Balogh Zoltán is őskövület. Minden évben eljátsza ugyanezt az ÁFÁs dolgot! Ugyanakkor érdekes, hogy most ki ellen sztrájkolnak? Állam? Munkaadók? Kinek fog hiányozni a sztrájkukkal kiesett munka? Ezek a fogyatékkal élőknek van sztrájkbiztosítása? A kieső bért ki fogja nekik kifizetni a sztrájk idejére? Valahogyan az egész számomra nevetséges és összefüggéstelen és kinek az érdeke, hogy ez így legyen?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ja és még valamit!

AZ NEM FOGLALKOZTATÁS-POLITIKA, HA A FOGLALKOZTATÓ VÁLLALKOZÓ ÁLTAL A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MINIMÁLBÉRES, VAGY AKÖZELI FOGLALKOZTATOTT RÉSZÉRE KIFIZETTETT MONDJUK 70 EZER FORINT BÉRBŐL 60 EZER FORINTOTT AZ ÁLLAM ÁLL FOLYAMATOSAN! EKÖZBEN A FOGLALKOZTATÓ IGEN CSINOS JÖVEDELEMRE TESZ SZERT (KÜLÖNBEN MIÉRT CSINÁLNÁ, HISZEN KIDERÜL ÚGYIS FEKETÉN -FEHÉREN, HOGY NEM EMBERBARÁT, SAJÁT JÓL FELFOGOTT ÉRDEKEI DOMINÁLNAK!)

EHHEZ NAGY ÉSZ NEM KEL, ILYEN RENDSZER KIAGYALÁSÁHOZ ÉS MŰKÖDTETÉSÉHEZ!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

magamról tehát hagy fűzzem már hozzá, hogy senki ne gondolja, hogy én itt csak megalapozatlan hőbörgök kellő helyzetismeret nélkül! nagyon sok mindenkit ismerek és eleget ahhoz (még ha a jéghegy csúcsát láttam is és a többit kikövetkeztetem), hogy tudjam, mire megy ki a játék (bőrünkre!)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ja és azt kifelejtettem ismételten leírni: a vállalkozásom indításhoz állami támogatás fejében igen komoly, banki feltételeknek sokszorosan megfelelő nem lakáscélú (azaz általam szerződésszegés, nem teljesítés esetén gond nélkül eladható) értékes, kurrens ingatlanpiaci területen levő házingatlant ajánlottam fel fedezetül! Csak azt nem értem, más vállalkozások csalók hogy tudtak úgy állami támogatáshoz jutni így, hogy utána szőrén szálán felszámolódtak, eltűntek hátrahagyva a kifizetetlen becsapott sorstársakat is és azb állam sem tudta vissza szerezni a pénzt, ingatlan fedezet híján, stb.!!!! Azok a munkaügyi központ vezetők, akik ezeket kiközvetítették, megmaradtak az állásukban!?!

Végezetül az egészért nem a sorstársakat okolom,ők tehetnek erről a legkevésbé! Az politika színjátékos szereplői a vétkesek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Összefoglalnám értelmesen, amit eddig ide leírtam:
Hat (!!!) éven keresztül hiába igényeltem meg azt a foglalkoztatás-támogatást, amely célja elviekben/állítólag a hátrányos helyzetűek, fogyatékosok támogatása lett volna. Jómagamra, fogyatékosra és az általam alkalmazandó sorstársaimra igényeltem meg! A támogatásra egyébként a vállalkozásom (újra)elindításához lett volna szükséges (válásom miatti vagyonmegosztás következtében az addig évekig jól működő, államilag nem támogatott vállalkozásom számolódott fel). A későbbiek során nem lett volna szükségem állami segítségre a vállalkozás fenntartásához (mint ahogyan előzőleg sem kellett évekig működő cégemnek)! Azt gondoltam, ennél tisztább foglalkoztatás-politika nem lehet, ha egy fogyatékos és általa alkalmazott sorstársak munkába állását segíti elő! Mivel lenullázódtam a válásommal (jelenleg is fizetem a vagyonmegosztás hitelterheit, nem kell amúgy sajnálni, dolgozom alkalmazottként és éldegélek), képtelen voltam a drága és értelmetlen üzleti terveket elkészítettni komoly könyvelőcégekkel, stb. (azt azért mégse tehettem meg, hogy hazardírozom és kölcsönöket veszek fel üzleti tervek, miegyebek elkészítéséhez, egy bizonytalan kimenetelű pályáztatás során, arról nem is beszélve, az egész üzleti tervezősdi, ahogyan kitalálták, teljesen komolytalan volt, épeszű értelmes ember olyat ki nem talál és ha ilyenek irányítják a fogyatékosügyi foglalkoztatáspolitikát, akkor ugyan mit is lehet tőlük még elvárni?)

Azt gondoltam, hogy ha én ilyen körülményekkel nem kapok 6 éven át foglalkoztatáspolitikai-támogatást, annak csak két oka lehet:
1. vagy mások érdemesebbek erre és kimerül mindig a keret
2. nem a fogyatékosokért találták ki az egészet

Hát el lehet ezen gondolkozni, aki akar és tud!

És most tárgyaljuk a másik témát: "védett" foglalkoztatók!?! Már az elnevezés is cinikus Nem a foglalkoztatókat kell "védeni", hanem a foglalkoztatottakat! Az a vállalkozás, aki nem kevés pénzt (fejenként 2 milla vissza nem térítendő állami támogatás) felvesz foglalkoztatás célokra, annak kötelezettségei vannak, kell hogy legyenek! Az mégsem járja, hogy az államot zsarolva folytonosan hamis becsapás céllal a sorstársakat,az adófizető állampolgárokat, az államtól rendszeres pénzeket kizsumpolni kényelmesen, mert (akkor ugye elbocsájtják a dolgozókat, hát itt is mennyire meglátszik az ilyen foglalkoztatók kétszínűsége!!!) képtelenek piaci körülményekhez alkalmazkodni, mert vagy nem is akarnak, vagy tehetségtelenek a vállalkozás vezetői, irányítói! Azt hittem ők érdemesebbek arra, nálam és hozzám hasonló sorstársaimnál, hogy annak idején nem én, hanem ők kapjanak állami támogatásokat! Amúgy korrekt szerződéseknek kell(ene) rendelkezi a dolgok elintézése módjairól, ha normálisan működne minden! Szó sincs arról, hogy én kizavarnám a sorstársakat a piaci farkaskörülmények közé! Aki ezt írta, az pontosan az ország érdekeivel ellentétes gondolkodású és rágalmaz!
NEM A FOGLALKOZTATÓT KELL VÉDENI, HANEM A FOGLALKOZTATOTTAT!

Konkrét elképzelésem van évek óta a helyes rednszerről, ha felkérnének fogyatékosügyi miniszternek, nem esnék kétségbe a feladattól és egyből hozzá tudnék látni a rendszer megreformálásához. De ne higyjék, nekem ebben ambícióm van, hogy karrier. De azt se higyjék, hogy mi fogyatékkal élők hülyék vagyunk és ne tudnánk a saját életünket irányítani és ne tudnánk mi nekünk a jó igazán és ennek megfelelően cselekedni!
A fogyatékosok nem egyenlőek doboz csomagoló csicskásokkal!

Jelenleg engem kétszeresen is becsapnak a jelenlegi foglalkoztatás-politikával: becsapnak úgy is, mint fogyatékost és becsapnak úgy mint nem kevés adót (nem minimálbérre vagyok bejelentve, nincs az országban minimálbérre bejelentett patikus és nincs az országban oylan gyógyszertár, amelyik ha akarná el tudná titkolni a jövedelmét, mert a gyógyszerforgalmazás rendszere teljesen nyomon követett (OEP, stb.) és éppen ezért a patikák, gyógyszerészek az ország egyik legbecsületesebb és legjobb adófizetői!) fizető állampolgárt, akinek adóját elherdálják és maguk zsebébe folyatják!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

De ez az egész rendszer csak azért alakulhatott így ki, mert a csókos elvtársaknak ez így jó!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ha egy vállalkozás képes piacon kellő termék gyártására, akkor annak nem lehetnek nagy gondjai! A gond az, hogy ez sokszor nem így van, nincs kellő piaci igény azon termékekre, amiket gyártanak! És erről nem a sorstársak tehetnek, ők dolgoznak, amit mondanak nekik! Az nem jó, ha tehetségtelen, kényelmes vállalkozás-vezetők/foglalkoztatók állami támogatás kikövetelésével talpon tudnak maradni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

"Aki akart és tudott, valamint tehetsége volt hozzá, most is vállalkozhatott.
Ez a lehetőség most is adott."
###Ez nem igaz! Egy fogyatékos minimálbéres soha nem tud kellő anyagi alapot elérni, azt biztosítani egy vállalkozás elindításához! 6 éven át szenvedtem a munkaügyi központokkal, hogy ami vissza nem térítendő támogatást adnak sima vállalkozóknak, azt én is megkaphassam rokkant vállalkozóként saját magam és sortársak foglalkoztatásához! Kértem őket, ne kérjenek tőlem mindenféle igen sokba kerülő értelmetlen terveket, mert én azokat ki nem tudom fizetni, komoly könyvelési cégeknek, úgyis állandóan változnak a piaci körülmények! Semmi értelme pontos számadatokkal megjósolni a várható bevételeket, stb! Egy szakembernek el kell tudnia dönteni, ha egy vállalkozás-ötlet jó és a lényegi dolgok meg vannak tervezve, kijelölve! Saját ingatlan-fedezetet ajánlottam fel biztosítékul! Ez sem volt elég! Ugyanakkor mindannyian tudjuk, ismerjük a történeteket, hogy e "szigorú" feltételekkel adott foglalkoztatási támogatásokkal mennyien vissza tudtak mégis élni és az így becsapott fogyatékosokon csattant az ostor! Mi a tanulság, A becsületes egyrészt ebben a rendszerben soha nem jár jól, másrészt az egészet nem a fogyatékosoknak találták ki, hanem tehetségtelen vállalkozók tőkeigényeinek kielégítésére fejpénz útján! Nem jószívűségből alkalmazzák a sorstársakat, hanem koponyánként 2 millát látnak bennük és szégyenbérért gondolják majd csak kihúzzák velük az időt és ezalatt valamit mégis termel a fogyatékos jeligére! Aki ezt a gyalázatos szisztémát kitálalta, az nem jobb, mint egy náci! Kérdezem: ezt a fogyatékosoknak találták ki? Ismétlem: gyalázat enyhén szólva! Arról nem is beszélve, hogy az egész aránytalan, mert a munkaügyi központok fenntartása eszméletlen összegeket visz/vitt el, amit egyenest lehetett volna hatékonyan felhasználni!
Azután a foglalkoztatók vezetői legtöbbször kényelmes és tehetségtelen emberek, akik egyébként máshol, máshogy érvényesülni nem tudnának és így viszont nem piaci körülmények közötti foglalkoztatással igen jól el éldegélnek kihasználva a sorstársakat! Az egész nem arról szól, hogy a sorstársak igen jó fizetésért igen jó és hasznos termékeket, nagy piaci igényű termelést folytatnának! Nem kevés fogyatékos van, aki képes jó teljesítményre! Aki pedig nem tud dolgozni, nincs mese, az államnak el kell tartania, ha nem akarja magát a tükör előtt arcul köpni!

"A te elképzeléseddel sorstársaidat ki akarod szolgáltatni a szabadpiac kegyetlen versenyének."
###Enyhén rágalom ez! Nagyon is komoly elképzeléseim vannak arról, mit hogyan kéne ebben az országban tenni! Most ebben a percben le nem írom neked, mert ma még nem aludtam és lefekszem. Egyszerűen fogyatékosként végigszenvedtem a sok szemét hülyeséget, amit a nem igazán érdekeltek kitaláltak saját zsebük megtömése okán és nagyon is jól tudom, mi az ami kell és jó nekünk!

Amúgy roppant "érdekes" nekem, hogy a fő hangadók itt sem a sortársak, hanem az ún. "védett" foglakoztatók vezetői, tulajdonosai! Az adófizetők pénze elmegy a "védett" foglalkoztatók kényelmességére, akiknek könnyebb sztrájkra félemlíteni a sorstársakat, mint kitalálni piacon érvényesülő, valós piaci igényeknek megfelelő termékeket, termelést. Tehát nem arról beszélek, hogy a sorstársakat kiszolgáltatni a piac farkastörvényeire, hanem a foglalkoztatókat kényszeríteni piaci igényű gyártásra, termékválasztékra, stb. Ez lenne az adófizetők pénzével tisztességes és ez az ország érdeke is!
Amúgy ahogy gondolják egyesek, hát zavarják ki a sorstársakat a Kossuth térre, mint régen is esőbe, szélbe, hóba fagyba is akár! Szép dolog ez! A politika minden szereplője részéről "szép" dolog! Amúgy egy komoly ember tudja, hogy mindez egy politikai színjáték, játszma, a sorstársak hülyítése, dróton rángatása marionett-bábukként és az egész történet forgatókönyve már előre le van játszva zsírozva! Más lenne,ha véletlenül akadnának értelmes emberekből páran, akik a gátlástalan politikai közszereplők játékát elrontják! Én valahogyan másképpen gondolom a problémák normális elintézését! Sajnos nem vagyunk egy normális országban!
Most nem igazán tudtam kellően jól megfogalmazni a mondanivalómat, mert fáradt vagyok, de leírtam, vállalom! Nem tudtam aludni, mert szeretett kollegámat napokban műteni fogják komoly bajjal, pénteken este bejött és nagyon nyomott, feszült vagyok.

Amúgy abba bele kell gondolni, hogy sajnos oda jutott az ország, hogy már nem csak a fogyatékosok, hanem egyéb rétegek is, nem fogyatékkal élők is veszélyeztetett helyzetben vannak és nem kevesen vannak! 10 millióból azért valakinek el is kell tartani az országot piacképes munkával, mi lesz, ha mindenki csak ...

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

100 céget a könnyűipar területén az összeomlás fenyeget az ujabb kormányzati megszoritások miatt. Ha a kormány beválltja tervét és a harmadára csökkenti a bérdotációt, a sérült emberek munkahelyeit megszüntetik. A sérült emberk munka és jövedelem nélkül maradnak, valamint mindazon 55 év feletti társunk akik foglalkoztatását januártól a kormány nem engedi.
Azt azért mégsem gonndolja senki komolyan, hogy a rokkantnyugdij és járadék összege elég a megélhetéshez, hiszen csak a kötelező számlák kifizetése elviszi az egyik bevételi forrást.
Ezért ezekért az ugynevezett védett foglalkoztatók, munkahelyek megmaradásáért meg kell tennünk mindent, ha másképp nem megy igen is a Kossuth térre is ki kell vonulni és össze kell fogni, hogy megmaradjanak a munkahelyeink és munkával szerzett jövedelmünkkel mi is érezhessük, hogy nemcsak megtürt eltartott rétege vagyunk társadalmunknak.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

István, szerinted önálló vállalkozóvá kell tenni megfelelő jogokkal a sortársakat! Nem kiszolgáltatott minimálbéres csicskásokká!
Gondolkozz már el azon, hogy ki alkalmas vállalkozónak a sorstársaid közül.
Aki akart és tudott, valamint tehetsége volt hozzá, most is vállalkozhatott.
Ez a lehetőség most is adott.
A védett foglalkoztatók megtartásáért kell felemelni a szavunkat, mert ha vállalkozónak nem is alkalmas minden sorstársunk, de könnyebb betanulható munkafolyamat elvégzésére bármelyik alkalmas és azt szívesen is teszik és lelkiismeretesen, megbizhatóan dolgoznak.
A teljesítményük adottságukból adódóan kisebb, tehát mennyiségileg kevesebb kész termék kerül ki a kezük alól, de amit megcsinálnak, az minőségileg jó.
A kormánynak ezért kell támogatnia ezen foglalkoztatókat, mert máskülönben ezek a cégek nem működtethetők.
A te elképzeléseddel sorstársaidat ki akarod szolgáltatni a szabadpiac kegyetlen versenyének.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mintha magamat olvasnám!

Válasz

Bánóczy Zoltán üzente 14 éve

A bicebócákért sokat tettem, a szövetséget is közelről ismerem. A nevem még ismerősen cseng sokakban, de haragosom mégtöbb. Belefásultam abbahagytam..Nem a halat, a hálót favorizáltam és ez sokaknak nem tetszett.
Egyéni megkeresésre mindig segítek, de a gerinctelen, potyaleső korifeusok tömkelegét ki nem állhatom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Végre egy értelmes hozzászólás! Az "őskövületek" pozícióik, hatalmuk megtartása érdekében zavarják ki az utcára, esőbe hóba akár a sortársakat! Utána mindig az történik, hogy az őskövületek helyzete javul, a sortársaké nem! Becsapják az embereket az "őskövületek"! SINOSZ háza táján is van mit söpörni!
Másrészt önálló vállalkozóvá kell tenni megfelelő jogokkal a sortársakat! Nem kiszolgáltatott minimálbéres csicskásokká! Nem a csicskáztatók meggazdagítása a cél!
Az aránytalanságokat meg kell szüntetni! Nem engedjük meg többé, hogy minden fogyatékos foglalkoztatására szánt 100 Ft adófizető pénzből 95 Ft -ot a projekt és a kiagyalói vigyenek el! Legyen 5 Ft a kiagyalóké, 95 Ft a sortársaké!
Nem engedjük azt sem meg többé, hogy hülyeségekre költsék az adófizetők pénzét azzal a jeligével, hogy ránk fogyatékosokra költik, de nekünk abból semmi igazi hasznunk soha nincsen!
A söprést számonkéréssel kell megcsinálni! Csak így lehet tiszta lappal indulni!

Válasz

Bánóczy Zoltán üzente 14 éve

Ne tüntess, tárgyalj, érvelj, de ne ezekkel az őskövületekkel /nem érdekérvényesítők/. A MEOSZ először söpörjön a saját háza táján...

Válasz